Webinar’a Katılın | Siber Tehditlere Karşı Güçlü Koruma

Mail Gateway Güvenlik Testi

Şirketler ve kamu kurumlarında iletişim alanında tercih edilen mail sistemleri aynı zamanda birçok güvenlik zafiyetini de beraberinde getirmektedir. Siber saldırganlar kullanıcılara zararlı yazılımlar sunmak, kullanıcıları kötü amaçlı web sitelerine yönlendirmek ve oturum açmalarını sağlayarak kullanıcı bilgilerini ele geçirmek için çeşitli e-posta saldırıları düzenleyerek sisteminiz için risk oluşturabilirler.

 

 

Mailgateway Atak Çeşitleri

Phishing

Saldırganların kullanıcı veya kurumlara yönelik gizli bilgilerini açığa çıkarmak için yaptıkları siber güvenlik saldırısıdır. Phishing mailler;

 

  • İletişim halinde olunan bir kurum, kuruluş veya kullanıcıyı taklit etme,
  • Yarışma, kampanya gibi bir organizasyonu taklit etme,
  • Bilgi güncellenmesi gerektiğini belirterek kullanıcıların kimlik bilgilerini almaya çalışma gibi farklı şekillerde kullanıcılara gönderilmiş olabilir.

 

Bu maillerde istenilen sorulara cevap verildiği takdirde kullanıcıların kişisel bilgileri saldırganların eline geçmiş olur.

Spam

Spam, e-posta dolandırıcılığı için kullanılan popüler bir yöntemdir. Spamlar; reklam, kampanya, iş fırsatı gibi kullanıcıların ilgisini çeken zararlı yazılımları içermek ile beraber birçok ağ bant genişliğini boşa harcamaktadır. Günümüzde e-postaları, hırsızlık, şifreleme, dosyaların imhası ve şirket ile ilgili bilgi açığa çıkarmaya neden olabileceği için hafife alınmaması gereken bir tehdittir.

Keylogger

Keylogger, kullanıcı klavyesinin bastığı her bir tuşu algılayan yazılım programı veya donanım cihazları olmakla beraber şifre, kişisel mesaj, kredi kartı numarası veya kullanıcı tarafından yazılan her şeyi yakalayan e-posta tehdididir. Keylogger yazılımı, tipik olarak tuş vuruşlarınızı küçük bir dosyada saklar; bu işlem daha sonra erişilir veya işlemlerinizi izleyen kişiye otomatik olarak e-postayla gönderilir. 

Fidye Yazılımı

Fidye yazılımı, saldırganların genellikle e-posta yolu ile kullanıcılara ilettikleri, kullanıcıların sistemlerine veya kişisel dosyalarına erişmelerini önleyerek ve erişimi yeniden kazanmak için fidye ödemesini talep eden bir kötü amaçlı yazılım türüdür.

Mail Gateway Güvenlik Testi Hakkında Merak Edilen Sorular

Mail Gateway Güvenlik Testini ne sıklıkla yaptırmalıyım?

Teknoloji geliştikçe ve defansif önlemler arttıkça saldırganlar da zaman kaybetmeden yeni yollar arıyorlar. Saldırı yöntemleri de her geçen gün evrilmeye ve yeni yöntemler ile desteklenmeye devam ediyor. Yılda 3 kez yaptıracağınız Mail Gateway Güvenlik Testi ile güncellenen saldırı metotlarına karşı en hızlı farkındalığı oluşturabilirsiniz.

Mail Gateway Güvenlik Testini Neden yaptırmalıyım

Güvenlik zincirinin en kırılgan halkası insan faktörüdür. Geçmişten günümüze birçok ses getirmiş hacking saldırısının başarıya ulaşabilmesinin nedeni kurum veya kuruluş çalışanlarının yeterli güvenlik farkındalığına sahip olmamaları olmuştur. Kurum veya kuruluşunuzun farkındalığını arttırmak amacıyla Mail Gateway güvenlik testi yaptırmak, varlıklarınıza sağladığınız teknik korumanın yanındaki en gerekli testlerdendir.

Mail Gateway Güvenlik Testi kapsamı nedir?

Mail Gateway Güvenlik Testi ile; kötü amaçlı URL’lere karşı korunma, kimliğe bürünme saldırılarına karşı korunma ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korunma şansı elde edeceksiniz.