Webinar’a Katılın | Siber Tehditlere Karşı Güçlü Koruma

Güvenlik Ürünleri Konfigürasyon Analizi

Kurumların sahip oldukları güvenlik sistemlerinden verim alıp alamadıkları ve bu cihazlar üzerindeki yetkinlikleri konusundaki soruları uzman ekibimiz tarafından yanıtlıyoruz. Güvenlik çözümlerinin ne kadar etkili olduğunu bilmek şirketler için çok zor bir durumdur. Kullanılan cihazların doğru bir şekilde yapılandırılmış olması önemlidir.

Konfigürasyon Analizi Süreçleri

 

Sürecin her anında ekibimiz, sahip olunan güvenlik ürünlerinin konfigürasyonu denetleyerek, analiz edecek ve gerçekleşebilecek olası sorunlara zamanında müdahalede bulunarak riskleri ortadan kaldıracaktır. Kanıtlanmış değerlendirme metodolojilerini kullanarak ve sektörünüze özel bilgi güvenliği ihtiyaçlarını dikkate alarak, deneyimli güvenlik uzmanlarımız fiziksel ve sanal güvenlik bileşenlerini etkileyen hatalı konfigürasyonları değerlendirecek, analiz edecek ve iyileştireceklerdir.

 

Gömülü sistemler, Firewall sistemleri, web uygulama güvenlik duvarları, Snort, Modsecurity gibi uygulamaların ve sistemlerin kullanımı, kurulumu ile konfigürasyon edilip analiz edilmesi ve buna göre sorunların tespit edilip çözülmesi aşamaları gerçekleştirilmektedir. Üst düzey koruma sağlanması kurumların en büyük avantajı olacaktır.

 

Güvenlik Ürünleri Konfigürasyon Analizi Hakkında Merak Edilen Sorular

Firewall Neden Önemlidir?

Güvenlik duvarları genellikle ağınızın kapısındaki bir kilitle karşılaştırılır. Ancak bir güvenlik duvarının kapı olduğunu söylemek daha doğru olabilir.Bir güvenlik duvarı olmadığında, herhangi bir bağlantı ağınıza serbestçe akabilir. Bilinen kötü amaçlı kaynaklardan bağlantılar dahil. Bu, ağa bağlı dosyalarınıza yetkisiz erişim sağlanması riskine sahip olabileceğiniz anlamına gelir ki bu durum veri ihlaline, kötü amaçlı yazılım bulaşmasına veya daha kötüye gidebilir.Bu sebeple kötü amaçlı bağlantıların çoğunu filtrelemek için bir güvenlik duvarına ihtiyacınız var.

Firewall Nasıl Çalışır

Güvenlik duvarları (firewall), veri paketlerini (küçük veri parçaları) dahili bir kurallar listesine göre inceleyerek çalışır. Bu kurallara;IP adresleri: Şüpheli IP’lerden gelen trafiği filtreleme Etki alanı adları: Bilinen kötü amaçlı alan adlarından gelen trafiği engelleme Bağlantı Noktaları: Belirli bir bağlantı noktasından girmeye çalışan trafiği engelleme İçerik: Belirli anahtar kelimeler içeren veri paketlerini engellemeörneklerini verebiliriz.Bir güvenlik duvarı (firewall) paketin içeriğini tarar ve daha sonra mevcut kurallara göre izin verip vermeyeceğini belirler. Tipik bir ağ kurulumunda, İnternet’e olan tüm bağlantılar güvenlik duvarı üzerinden geçer. Yani tüm gelen ve giden paketleri inceler.

Firewall İncelemesi Nasıl Çalışır

Denetim süreci, bir paketin içeriğinin güvenlik duvarının kurallarına göre karşılaştırılmasını içerir.Kuralın bir kara liste veya beyaz liste olarak ayarlanması durumuna bağlı olarak, bir eşleşmeye farklı tepki verir.Bir kara liste kuralı, ölçütle eşleşen paketleri engeller. Beyaz liste kuralı, ölçütlere uymayan paketleri engeller.Bir güvenlik duvarının kuralları yüksek oranda yapılandırılabilir. Yani paket inceleme işlemini güvenlik kurulumunuza özgü hale getirebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse:Kendi şirketinizin IP adresi için beyaz liste oluşturma. Herhangi bir yabancının güvenlik duvarının arkasında bulunanlara erişmesini önleme. Bilinen bir kötü amaçlı dosya sunucusunun IP’si için kara liste yapmak. Kötü amaçlı yazılımları ağınıza dağıtmaktan alıkoymak. Giden trafikte belirli etki alanı uzantıları (.com, .co.uk .edu e.t.c.) için beyaz liste oluşturma. Personelin potansiyel olarak tehlikeli sitelere erişimini engelleme.